Međunarodni dan djeteta

Povodom Međunarodnog dana djeteta ( 1.6.2022.g) socijalna radnica Jelena Medak održala je radionicu u OŠ Vladimira Nazora u Pločama. Pojasnila je učenicima koji su poslovi, zadaci  i djelokrug rada Centra, te odgovorila na njihova brojna pitanja.

Posjet su organizirale školska psihologinja Nataša Palac i učiteljica informatike Dona Prović u sklopu projekta „Škola zdravog i sigurnog života“, a naša socijalna radnica se rado odazvala pozivu.

Upoznala je djecu s područjima rada Centra i educirala ih o koracima u slučaju potrebe kontaktiranja te ostavila poučne informativne letke. Pričala je o svom radu uz navođenje interesantnih priča iz prakse, koje su potakle učenike na razgovor. Naglasak je stavljen na maloljetničku delikvenciju, obavezno savjetovanje koje prolaze bračni partneri i djeca pri prestanku bračne zajednice te nasilje među mladima.

Na kraju druženja predavačica je dobila veliki pljesak umjesto ocjene i izrazila je želju za budućom suradnjom. Oduševljena je reakcijom nazočnih i količinom postavljenih pitanja. Zaključak je da jedan školski sat nije dostatan za sva pitanja i odgovore učenika koji su iskazali interes za razna područja rada Centra za socijalnu skrb. Međuresorna suradnja je planirana nastavkom ovakvih i sličnih radionica.

Skip to content