Povodom dana Srednje škole Fra Andrije Kačića Miošića maturanti gimnazije u pratnji profesorice Zorane Spremo, u srijedu 18. travnja 2018. godine, posjetili su Centar za socijalnu skrb u Pločama.

 

Ovaj studijski posjet bio je savršena prilika za upoznavanje s radom Centra, a onima  koji se još nisu odlučili kamo nakon srednje škole, ili pak nisu sigurni u svoju odluku bio je dobar poticaj za odabir zanimanja.

 

Uz pitanja učenika i profesorice o svemu što ih je zanimalo druženje je bilo interaktivno i zanimljivo, a maturanti su imali prilike proširiti svoje znanje te naučiti nešto novo. Između ostalog da djelatnici Centra svakodnevno pružaju građanima informacije, savjete, podršku i pomoć u poboljšanju kvalitete života kroz ostvarivanja prava iz socijalne skrbi, posebno osjetljivoj skupini građana- maloljetnicima bez roditelja, djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeci s teškoćama u razvoju, djeci i mladima s problemima u ponašanju, invalidnim osobama, starijim i nemoćnim, osobama lišenim poslovne sposobnosti, žrtvama obiteljskog nasilja, obiteljima pod rizikom, siromašnim i drugim osobama, koje zbog nepovoljnih osobnih ili obiteljskih poteškoća nisu u mogućnosti zadovoljiti svoje osnovne životne potrebe.

 

Oni koji odluče pomagati ljudima koji se u svakodnevnom životu suočavaju s najrazličitijim socijalnim teškoćama do kojih dolazi zbog obiteljskih problema, siromaštva, nezaposlenosti, kriminala i drugog na raspolaganju je odabir zanimanja socijalnog radnika, psihologa, rehabilitatora ili pravnika.

Skip to content